Бангкок — Депутатите в долната камара на парламента на Тайланд одобриха

...
Бангкок — Депутатите в долната камара на парламента на Тайланд одобриха
Коментари Харесай

Законодателите в Тайланд приеха забележителен законопроект за равенството в брака на ЛГБТК

Бангкок — Депутатите в долната камара на Народното събрание на Тайланд утвърдиха с огромно болшинство законопроект за тъждество в брака в сряда, който ще направи страната първата в Югоизточна Азия, която легализира равни права за брачните сътрудници от всички пол. Законопроектът мина окончателното си четене с утвърждението на 400 от 415 членове на Камарата на представителите, които участваха, като 10 гласоподаваха срещу, двама се въздържаха и трима не гласоподаваха.

Законопроектът променя гражданския закон и Търговския закон за смяна на думите " мъже и дами " и " съпрузи " с " физически лица " и " брачни сътрудници ". Това ще отвори достъп до цялостни правни, финансови и медицински права за ЛГБТК+ двойки.

Сега законопроектът отива в Сената, който рядко отхвърля всяко законодателство, което минава през долната камара, и по-късно към краля за кралски статус утвърждение. Това ще направи Тайланд първата страна или район в Югоизточна Азия, приела подобен закон, и третата в Азия след Тайван и Непал.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР